De ce  au venit astazi sa pluteasca ?

 

  • O D I H N A • dupa o saptamana foarte obositoare

Un cuplu din Brasov, la prima lor experienta au ales piramida si cabina One.

Ei cautau un spa de fapt. Hai sa zicem ca o plutire este mai degraba un spa pentru minte si suflet, desi sunt foarte complexe beneficiile derivate pentru corpul fizic – detox limfatic, echilibrare endocrina, homeostazie pe sistem cardiac si circulator, odihna puternica a sistemului musculator osos.

Iuliana, incordata de cum a intrat pe usa. Cand a vazut cabina One parca s-a mai destins putin.

Cald, placut, imbietor, mmm… 😇 … muzica, lumina.

A plutit cu 10 min mai putin, pentru ca magneziul si-a facut efectul, antrenand limfa si apa din tesuturi. Asa ca a iesit la toaleta.

Dupa plutire, un pic mai luminoasa, insa poate prea grabita sa se lase purtata de starea de dupa plutire, ceea ce nu e la indemana pentru multi dintre noi.

Cu sau fara voie, reintram automat in programele care ruleaza… ah, cum arat, ah.. sa nu racesc, ah.. mi-am adus aminte ca sunt suparata pentru ca… asadar revin la a fi suparata, si inca 10 ganduri in acelasi timp.

Starea aceea de renuntare la roluri, la prezenta sociala si, mai degraba, de ramanere cu Sine, de observare si impacare.

Cateodata suntem asa de pudici fata de propriul sine si asa de straini de noi insine…

Din plutire iesim mai liberi de ‘personaj’ si mai aproape de ceea ce suntem. 💫

 

  • R E C U P E R A R E • postraumatic dupa accident

Instructor profesionist de schi, de 20 si ceva ani de zile, ieri, Andra, in timpul unei lectii pe partie, a fost lovita zdravan de un cineva care schia cu viteza. S-a ales cu o dislocare de umar si cu durere acuta in sold. Radiografiile au iesit bine. Nimic fracturat.😇

Azi la 11 jumate a intrat in bazinul tip camera de plutire. A plutit pana la ora 15.

Desi pluteste la Aquarmony de 5 ani, azi a plutit precum ar fi fost prima oara. In imponderabilitate si fara nici o presiune din planul fizic.

Corpul se relaxeaza profund.

Magneziul se duce in muschi si oase. Creierul elibereaza noradrenaline si isi schimba biochimia la nivel enzimatic. Elibereaza endorfine, isi recalculeaza necesarul si punctele de interes pentru reorientarea energiei vitale, a secretiei de colagen sau tesut osos, de activare a circulatiei sangvine in organele sau sistemele in deficit.

Remember… se relaxeaza P R O F U N D.

Durerea fizica vine la pachet cu ceva anxietate, starea aceea de disconfort psihologic derivata din neputinta intregului.

E indeajuns o mana faultata sau un picior, o articulatie, un deget, o coasta fracturata, ligamente rupte si… poftim, gata combinatia.

Esti alt om dupa o plutire… chiar daca faultat pe fizic, poti gestiona altfel din interior. Te duci in plan subtil deja si iti faci interogarile de cuviinta? 😜 Te lasa sa fii ‘observator’, ceea ce deja iti ofera alta perspectiva.

 

  • R E L A X A R E &  R E F A C E R E •  dupa efort

Maria si Ovidiu au facut un trail running de vreo 2 ore jumatate si au coborat direct in float tanks la noi, in capsula si in  bazinul de tip piramida.

Pentru Ovidiu a devenit un fel de buna practica sau un fel de ‘healthy addiction’😝, sa coboare dupa o tura de alergare direct in gravitatia zero din plutire

Azi dupa un ‘nap’ binevenit in bazinul lui preferat, resetat si cu bateriile incarcate, a iesit ca o antena de satelit sa afle cum se situeaza Nadal in meciul de azi.

M A G N E Z I U L – aliat important in refacerea flexibilitatii fasciei musculare si a ligamentelor, reface ceea ce e solucitat in efort sustinut. Magneziul pe care-l absoarbe corpul, la nivel transdermal, pe parcursul plutirii, dreneaza acidul lactic acumulat in efort.  Recuperarea motrica si odihna sunt esentiale in performanta si adaptarea reflexului motric.

 

  • D E C O N E C T A R E  M E N T A L A • dupa mult stres acumulat sau asa numitul ‘burnout’

Tineri si haiosi, Alina si Alin, din Bucuresti, au facut o programare la plutire. Stiau de concept, dar ne-au gasit pe Tripadvisor.

Alina, indragostita si bucuroasa de ocazia unei meditatii fara plan fizic. A iesit din plutire si mai indragostita…😍 de ea insasi.

Alin, propria firma de IT, ultimii doi ani cu mari provocari, mult stres, foarte obosit.

Epuizare psihica tinuta sub capac… hai ca pot, ca mai pot, pana nu mai pot, sau pot la jumatate, cu tot felul de semne pe somatic, respiratie anevoioasa, nod in gat, atacuri de panica, un blur continuu. Investigatii, RMN-uri. Nimic. Si totusi…

Plutirea intr-un bazin de deprivare senzoriala este cel mai puternic si eficient instrument pe care il poti accesa pentru a te redresa in primul rand chimic.

Magneziul – mineral rege in managementul stresului, regleaza secretia de cortizol din glanda hipofiza – UN AJUTOR GREU DE EGALAT. Poate o luna sau mai mult, departe de casa, pentru o cura helio marina. Mult soare si multa introspectie 😉 …dar am totusi un ‘business’ de sustinut, nu pot pleca acum..

Sa mai incetinesti din ceea ce faci automat, prin alegere si decizie, ruland o mie de ganduri pe secunda. Si devine cercul vicios al profesionistului in ceea ce se numeste ‘mind control freak’. Toti suntem… mai mult sau mai putin.

Pluteste si dai corpului ocazia sa te ajute, sa te salveze chiar. 😇 Tradus, te mai detensionezi, reusesti sa mai crapi coaja aia intarita de pe inima.

Poti sa alegi cel mai puternic mediu relaxant pe care il ai la indemana – B A Z I N U L   D E   P L U T I R E.

Pluteste macar de cateva ori bune.

 

P.S. Orice asemanare cu personaje sau intamplari reale este pur si simplu… absolut intamplatoare… 😇