Noțiuni de bază

Dintr-o infinitate de motive, care pot fi însă împărţite în vreo trei categorii principale: libertate, relaxare, sănătate. Sănătate fizică, pentru că plutirea în soluţia alcalină de săruri concentrate de magneziu permite muşchilor să se relaxeze, oaselor şi coloanei vertebrale să se destindă, iar pielii să absoarbă magneziul din sarea amară, echilibrând astfel nivelul mineralelor din corp. Relaxare mentală şi eliberare de stres, după o zi încărcată sau o săptămână agitată, oferind în 90 de minute de plutire echivalentul de relaxare al unei nopţi de somn linistit şi a unui masaj complet. Libertatea oferită de lipsa informaţiilor senzoriale care ocupă de obicei cea mai mare parte a puterii de procesare din creier, devenind astfel cu mult mai eficient în deciziile mentale, procesele creaţionale sau sesiunile de meditaţie.

Bazine de plutire. Cunoscute de multe ori si sub numele de Float tank, Samadhi tank sau Isolation tank. Pot fi considerate ca o cadă mai mare sau piscină mai mica, care conţine o tonă de apă în care au fost dizolvate 500 kilograme de sare amara. Sărurile concentrate de magneziu permit plutirea în solutia de 25 cm înălţime şi susţin corpul într-o senzaţie de imponderabilitate. Bazinul este suficient de mare ca un adult să plutească fără a atinge marginile acestuia. Apa este menţinută mereu la temperatura corpului pentru eliminarea senzaţiilor de rece-frig în contactul cu pielea, iar prin izolarea fonică şi vizuală, se reduce la minim influenţa acestor stimuli senzoriali care ocupă în mod normal cea mai mare parte a funcţiilor creierului. Rămâne doar relaxarea şi pacea, iar vindecarea la toate nivelele poate incepe.

Oricine. De la mic la mare, de la sănătos la bolnav, de la tânăr la bătrân. De la cei cu probleme de spate la cei cu oboseala cronică, de la cei cu lipsă de magneziu, calciu şi minerale din corp la sportivi care doresc să ofere muşchilor relaxarea ideală după un antrenament intens, de la cei care îşi doresc o pauză pentru a se gândi liniştiţi la un proiect până la cei care folosesc meditaţia ca metodă de autodezvoltare personală. Bazinele de plutire pot fi utilizate de oricine şi aduc beneficii chiar şi celor care în mod normal se consideră sănătoşi. De fapt în multe cazuri, tocmai aceştia beneficiază cel mai tare de pe urma plutirii într-un astfel de bazin, pentru că relaxarea se poate produce mult mai rapid. Experienţele diferă însă de la caz la caz şi preferăm de obicei să-i lăsăm pe cei care au testat să ne împărtăşească ei rezultatul obţinut după câteva şedinţe de plutire în care au avut ocazia să se acomodeze cu experienţa şi să simtă primele beneficii.

În primul rând la salonul nostru din Braşov, acolo unde a început aventura Aquarmony, dar și în celelalte saloane din țară pe care le-am deschis și le vom deschide. Oferim aceste bazine sub forma de servicii de relaxare corporală în centrele de plutire pe care le puteţi găsi la adresa noastra de contact. Pe lângă saloanele care deschise în mod direct de către noi, suntem acum în discuţii cu diverşi parteneri şi pentru variantele de franciză. Oferim totodată celor cu adevărat pasionaţi posibilitatea de achiziţionare a unui astfel de bazin pentru acasă. Pentru a înţelege mai uşor despre ce este vorba şi a vă familiariza cu experienţa vă aşteptăm aşadar la unul din saloanele noastre, unde puteti afla mai multe detalii despre tot ceea ce inseamna bazinele de plutire si beneficiile acestora.

Orarul centrelor este în principiu de la 9 la 21 şi este necesară o programare, care se poate anula cu minim 24 de ore înaintea sesiunii fără perceperea de penalizări. Pentru clienţii fideli oferim şi sesiuni de noapte la care se poate pluti pentru perioade mai lungi şi chiar dormi în interiorul bazinului pentru o experienţă cu adevarat deosebită. Recomandăm în general şedinţe săptămânale pentru un ritm simplu de relaxare sau bisăptămânale pentru un ritm ideal de eficienţă crescută. De obicei este nevoie de minim trei-patru şedinţe pentru a începe să vă familiarizaţi şi beneficiaţi cu adevărat de efectele bazinului, acesta fiind şi motivul pentru care oferim abonamentele standard cu 4 sesiuni. La cei cu dureri de spate sau dureri musculare, probleme ale sistemului osos sau dezechilibru de magneziu, cât şi alte cazuri de sănătate cronice, se recomandă pentru început un pachet de 10 şedinţe pentru ameliorarea problemelor.

Simplu şi uşor. Sunaţi la noi sau trimiteti un mail pentru programarea unei sesiuni de plutire. Oferim servicii complete, cu prosoape, halate şi toate accesoriile necesare, aşa că nu aveţi nevoie de pregătiri în avans şi puteţi veni direct la noi în timpul zilei sau la finalul activităţii. O sesiune tipică durează două ore, din care aproximativ 90 de minute sunt destinate plutirii iar restul este alocat duşurilor şi pregatirii pentru baie. Pentru o experienţă completă putem oferi la pachet sesiuni de plutire combinate cu masaj terapeutic, care ajută la o relaxare mai uşoară înaintea intrării în bazin în special la începători sau cei cu probleme de sănătate. La finalul sesiunii de plutire, se poate rămâne în cadrul salonului, la un ceai sau fresh, pentru o revenire uşoară la ritmul zilnic.

Întrebari frecvente

Pentru a testa senzaţia unică oferită de un bazin de plutire şi beneficiile aduse de aceste sesiuni, vă aşteptăm la unul din saloanele noastre pe care le puteţi găsi aici.

Costurile sesiunilor variază între 70 şi 150 de RON, în funcţie de tipul de şedinţă sau abonament ales. Pentru informaţii legate de costuri şi abonamente vă rugăm să vedeţi pagina noastră de servicii aflată aici.

Puteti veni în ţinută lejeră şi fără bagaje, având la voi doar intenția de relaxare. De restul ne ocupăm noi, oferind un pachet complet de halat, papuci, prosoape și alte accesorii necesare la bazin sau duşurile aferente.

O tona de apă în care au fost dizolvate 500 kilograme de sare amară, numită şi epsom salt sau sulfat de magneziu. Este una din sărurile cunoscute de multă vreme pentru calităţile ei terapeutice, magneziul susţinând reducererea stresului şi absorbţia mineralelor în corp, ajutând totodată la echilibrarea nivelului de calciu în organism.

Inălţimea apei din bazin este de 25 cm, iar cantitatea de sare dizolvată în apă este foarte mare, astfel că este aproape imposibil să vă întoarceţi sau rasturnaţi involuntar. Cei care au experimentat baia în lacurile sărate de la diverse saline din ţară au deja o idee despre ce înseamnă senzaţia plutirii în acestea.

Doar o usturime de moment, motiv pentru care recomandăm să evitaţi atingerea feţei cu mâna după intrarea în bazin, iar în caz de nevoie să folosiţi pompiţa de apă curată aflată pe marginea acestuia pentru clătirea ochilor. De asemenea, pentru evitarea pătrunderii apei sărate în urechi, oferim dopuri de protecţie celor care doresc.

Veţi beneficia probabil de cel mai odihnitor somn din ultima vreme. Cei cu experienţă chiar practică astfel de sesiuni pe timp de noapte, cu dormitul în interiorul unui bazin pentru perioade prelungite şi beneficii sporite. Oferim şi astfel de servicii la cerere, în afara orarului normal, clienţilor fideli ai saloanelor noatre.

Da, apa rămâne mereu la temperatura corpului, care se poate regla cu ajutorul unui termostat în funcţie de preferinţe. Încălzirea se face printr-un sistem de tipul celei de pardoseală, iar izolaţia foarte bună a incintelor ajută la menţinerea cât mai bună a unei temperaturi constante atât în apă cât şi în aerul interior.

În primul rând concentraţia foarte ridicată de sare amară face aproape imposibil ca microorganismele să supravieţuiască în bazin. Pe langa asta, după fiecare şedinţă de plutire pompele circulă întreaga cantitate de apă a bazinului printr-un sistem combinat de filtre performante, lampă ultraviolet şi ozonator pentru eliminarea eventualelor impurităţi sau bacterii ramase.

Saloanele noastre oferă intimitatea necesară fiecăruia pentru a face o baie exact ca acasă şi a se relaxa liniştit, fără a fi incomodat de costum. Evitarea acestuia este de asemenea recomandată şi din motive igienice, pentru că materialele textile favorizează prezenţa bacteriilor. Pentru cei care preferă totuşi purtarea unui costum, acesta se poate folosi în mod opţional.

Ventilaţia bazinelor se face prin orificiile realizate în pereţii incintelor, care sunt concepute astfel incât să ofere posibilitatea aerului cald să se ridice, ieşind prin partea de sus, iar celui rece sa intre prin partea de jos. Are loc astfel un circuit care ofera mereu aer proaspăt, fără zgomotul şi inconvenientul folosirii unui eventual ventilator.

Celor care au probleme cu incintele închise le recomandăm bazinele de plutire de tip cameră, care ofera un spaţiu interior mai mare. La nevoie, se poate lăsa lumina aprinsă şi uşa intredeschisă până ce se atinge un nivel confortabil fiecăruia, astfel incât să poată beneficia de întreaga experienţă a plutirii în linişte şi completă relaxare.

Dimensiunile interioare ale bazinului sunt de 230 x 120 cm, deci chiar şi persoanele foarte înalte pot pluti fără să atingă marginile acestuia. Adâncimea apei este de aproximativ 25 cm, iar sarea împinge corpul la suprafaţă, deci chiar şi persoanele cu greutate peste medie pot pluti în mod normal fără să se sprijine de fundul bazinului.

Dacă mai aveţi şi alte întrebări vă rugăm să ne contactaţi.

Vă mulţumim şi vă aşteptăm cu drag !