| De ce Samadhi ? – Samadhi tank |
[ #samadhi – cuvânt din sanscrita veche ce nu-şi găseşte echivalent în traducerile moderne ]
Samadhi este manifestare a propriei călătorii interioare, ce nu este trăită la nivel mental.
Fiind gazde într‐un centru de plutire, provocarea noastră constantă este de a vorbi sau scrie cât mai puțin, chiar şi aici, pe rețelele sociale, unde puntea de comunicare se face în scris sau vizual, la nivel mental.
Intenția profundă este, însă, de a-i inspira pe cei care vin să plutească către descoperirea adevaratei noastre naturi, şi nu de a furniza informații minții, despre starea de samadhi.
Ar fi la fel de util precum este bicicleta pentru peşti
Pentru că starea de samadhi nu implică raționamente in dualitatea bine/rău, nu implică rezistența ego-ului.
Conştiința umana este un continuum.
La o extremă ne identificăm cu sinele material, care se raportează la apartenența de obiecte, locuri, oameni, iar la cealaltă extremă este uşa către starea de samadhi, departe de lumea materială, de lumea gândurilor, unde nimic nu mai este familiar. Şi, tocmai pentru că nu mai este un tărîm cunoscut, presupune timp şi efort şi mai ales o puternică intenție în dorința de explorare, pentru a reuşi să trecem praguri sau granițe psiho-emotionale la care sinele personal opune rezistență. Doar ego-ul crede cu tărie în ce crede el că ştie, doar s-a investit mult timp si energie în a-l construi, şi acum, încercînd a-l dezconstrui, se lasă cu rezistențe de tot felul
Experiența plutirii în aceste bazine de plutire, aka #samadhitanks, în care nu este nimic lăsat la întâmplare, facilitează şi vine înaintea călătoriei interioare cu un suport neprețuit.
Este o experiență complexă şi cu un puternic impact pentru corp si spirit, deşi pare foarte simplă la o primă vedere, apropos de tendința minții de a evalua şi califica tot ce face. …mai ales înainte de a experimenta.
Pluteşti tu cu tine, fară nici un intermediar care să-ți spună ce şi cum să faci. Pluteşti, şi ajungi chiar să nu mai fii nici măcar tu, pierzând uşor identificarea cu rolurile sociale. Corpul se detaşează de principalele sale funcții senzoriale, pierzând reperele de timp şi spațiu, relaxându-se profund.
Ajungi să nu-i mai simți greutatea, să-i pierzi forma, să nu te mai identifici cu el, să nu-ți mai ceară atenție.
Neclintirea involuntară din plutire ajută să faci fără efort ‘driftul’ mental către starea de samadhi.
Ştim toți cum e când facem efort să ne relaxăm… ajungem să fim şi mai stresați
Nu-ți propune mai nimic când vii să pluteşti.
Ține prezentă doar intenția cu care intri în samadhi tank.
Abandonează-te în plutire aşa cum dorm cei mici, într-o totală încredere, în toată vulnerabilitatea, ceea ce presupune absența totală a minții.
Pluteşte, rămâi în inimă, pierde mintea…
Experimentează câteva plutiri, poate 3, poate 6, poate 100, ca să afli singur despre ce cuvintele nu pot cuprinde.
Ai de unde alege. Am construit ( #madeinromânia ) cu pasiune şi bucurie, 4 forme diferite de bazine de plutire, întocmai ca să inspirăm demersul interior.
„Când eşti în interior, liniştea vine de la Sine” #aquarmony.
p.s.
Plutirea nu este destinația finală pe drumul către samadhi, este un instrument pe lîngă multe altele. Însă, plutirea, reuşeşte să te scoată din minte aproape fără efort, ceea ce reprezintă, pe lângă intenție, un pas imens către adevărata noastră natură.