SEATTLE, Universitatea Washington | 30 iulie 2019 |
Studiu double-blind (*dublu-orb) | 6 luni |
Tema – | Sanatate Mentala | Meditatie | Relaxare |
Concluzie – | Meditatia reduce semnificativ stresul |
Adagio Aquarmony – | Plutirea este prilej de meditatie cu grad exponential |*
BRASOV, Romania | 22 august 2019 |
Cercetatorii, in spatele structurii lor academico – stiintifice, sunt si ei tot oameni. Mai relaxati sau mai putin relaxati. In studiul prezent, poate si datorita subiectului, 🙂 atitudinea in abordare face diferenta.
<< In urma unui studiu double blind**, desfasurat pe o perioada de 6 luni, putem afirma cu mare grad de incredere, bazat pe rezultate, ca meditatia facuta cu regularitate, reduce nivelul epinefrinei, ceea ce duce la scaderea presiunii arteriale, regleaza ritmul cardiac si echilibreaza metabolismul. Insa, intentia noastra este sa informam fara a face nici o presiune, mai ales daca esti in acea faza, in care starea pe care o ai, se justifica dupa cate ai avut de facut si rezolvat. 😉 >>
Asadar, daca esti in spatele acestor randuri si rasfoiesti pe unde poti, cauti sa afli ceva, si nu stii inca ce, ceva despre care sa nu-ti spuna cineva cum sa faci si ce sa faci, ceva despre care nici chiar tu nu prea gasesti cuvinte cu care sa asociezi ceea ce cauti.
Ceva care sa-ti sugereze o stare sufleteasca de impacare si de stare fizica buna, de revigorare si detasare, dar nici sa fie o lista intreaga de tehnici si metode. E ca atunci cand cauti ceva, si pur si simplu stii ca ai gasit atunci cand … stii ca ai gasit.
Da, asa suntem noi. Vrem sa mancam si prajitura, si sa ramanem si cu banii.
Sa meditezi, inseamna sa faci nimic, sau macar sa incetinesti mintea, sa o ajuti sa incetineasca, cu intentie, cu respiratie, cu atentie focusata, cu cat mai putine ganduri, aproape spre deloc.
O minte limpede, cu ganduri calme, fara sa vajaie intruna, e rar, dar nu imposibil, si este starea aceea care se apropie de ceea ce cu totii cautam si de multe ori nu stim cum sa obtinem.
O stare de relaxare profunda, scade nivelul secretiei cortizolului, adica reduce starea de stres, de agitatie, de oboseala cronica, si imbunatateste sanatatea inimii, reduce circumstantele care provoaca astmul, cancerul, durerea cronica, anxietatea.
Sa faci nimic, este cea mai mare provocare si cea mai valoroasa resursa de vindecare.
Si totusi, poti sa alegi sa faci nimic, plutind. Plutind intr-un bazin de deprivare senzoriala.
Sa plutesti intr-un bazin cu saruri magneziene este o experienta de 90 de minute la #aquarmony, timp in care mintea reuseste sa decupleze din ritmul mental. Explicatiile sunt multe si complexe, si se intampla chiar daca nu se vede, chiar daca stii sau nu stii. Doua dintre cele importante ar fi: pentru ca se absoarbe magneziul transdermal si face reglaje chimice la nivel enzimatic si pentru ca esti in imponderabilitate zero, fapt ce odihneste intreg corpul cum nu mai ai ocazia altundeva …ba… doar in cosmos. (multe alte explicatii sunt date prin alte articole mai detaliate in subiect)
Dar mai ales pentru ca se intampla cea mai valoroasa stare din tot restul zilei tale – te conectezi cu Sine, stai cu Sine, in liniste, facand exact nimic. Acolo e izvorul de unde poti sa te incarci ca sa poti sa dai ceea ce tu consideri ca fiind cea mai valoroasa stare… celor iubiti, celor apropiati sau cui alegi tu.
* Adevăratele creșteri și scăderi exponențiale apar ori de câte ori rata schimbării a ceva este proporțională cu lucrul în sine. Daca plutesti de mai multe ori efectele sunt cumulative si atingi starea de relaxare si vindecare mult mai usor, iar daca plutesti mai rar, e ca si cum o iei de la inceput de fiecare data.
**Experimentatorul nu ştie care subiecţi primesc un anumit tratament. Subiecţii nu ştiu în care grup se află, la fel cum nu ştie nici experimentatorul sau persoana care colectează datele. Aşadar, atât subiecţii, cât şi cercetătorii sunt ”orbi” cand vine vorba să ştie în care dintre grupuri se încadrează un subiect, până când etapa de colectare a datelor din cadrul cercetării ia sfârşit.