Traim in era vitezei, a tehnologiei si a globalizarii. Facem parte dintr-o lume in care omul este mereu in cautarea noutatilor si a dezvoltarii personale, dar mai ales profesionale. Avem acces nelimitat la internet, la sute de canale de televiziune si la telefoane inteligente. Suntem oamenii informatiei si adesea, victimele ei.

Dar creierul nostru nu este menit sa duca un maraton infinit. Ce crezi ca se intampla atunci cand decizi sa apesi butonul de pauza? Cand spui STOP si incerci sa te desprinzi de ganduri? Cand iti creezi conditiile necesare pentru a nu mai procesa milioanele de informatii si date primite prin vaz, auz sau prin simtul tactil? Raspunsul poate fi mai mult decat revelator.

Corpul nostru incepe o transformare. Se creeaza adevarata conexiune cu noi insine. Acel “eu” care nu are o identitate, un nume, o cariera sau un statut civil. Acel “eu” fara atasamente, dar care simte si cunoaste adevarata liniste launtrica, acel echilibru divin, acea stare de constiinta superioara. Dar cum reusim sa atingem asta?

Imagineaza-ti ca intri intr-un bazin izolat termic si fonic, ceva mai mare decat cada de acasa. Apoi adaugi o tona de apa si dizolvi in ea 500 de kilograme de sare amara. Potrivesti apa la exact aceeasi temperatura pe care o are si pielea ta la suprafata. Acum stingi lumina si plutesti. Literalmente! Iar aceasta terapie ar putea fi cea mai eficienta metoda de meditatie, sau cel putin cea mai linistitoare pauza pe care ti-ai oferit-o vreodata. Este acel moment dedicat in intregime tie.

Te indrepti poate spre acel loc pe care inteleptii il numesc “mindfulness”. Acea stare de impacare si acceptare, in care mintea pur si simplu tace. Corpul nu se mai lupta cu gravitatia, iar creierul este deprivat de sarcini, lasand astfel mintea libera sa exploreze lucruri nemapomenite. Esti liber sa descoperi toate coltisoarele launtrice care te fac pe tine ceea ce esti de fapt.

In diferite parti ale lumii, multi oameni au ajuns sa foloseasca plutirea in saruri alcaline cu scopul de a-si dezvolta, printre altele, latura creativa, datorita schimbului de unde care se produce in creier. Cand suntem treji si activi creierul produce unde de frecventa inalta, cunoscute ca unde BETA. Cu cat ne relaxam mai mult, cu atat undele scad in frecventa, transformandu-se in unde THETA. Pentru cei mai multi dintre noi, este imposibil sa atingem aceste unde fara sa adormim. Totusi, terapia prin plutire inlatura stimulii externi, inducandu-ne o stare de relaxare profunda, in care corpul, mintea si sufletul nostrum isi regasesc echilibrul. Meditatia THETA ne invata sa ne concentram pe ACUM. Asadar, plutind si practicand aceasta forma de meditatie, nu doar ca te eliberezi de incarcaturile negative care se repercuteaza asupra corpului, ci progresezi spre un nou mod de “a fi”. Esti pregatit?