Aqu Infinity este cel mai recent membru in familia de bazine de plutire proiectate si realizate de catre Aquarmony, al patrulea bazin instalat in centrul nostru de plutire din Brasov. Cei care ne-ati calcat pragul, incepand din 2015 cand am deschis primul centru de plutire din Romania, ati avut ocazia sa testati modelele noastre Aqu One – cabina de plutire, Aqu Pyramid – singurul bazin de plutire (din lume) in forma piramidala, Aqu Premium – camera de plutire. La randul nostru, obsinuim sa plutim ori de cate ori avem ocazia in alte bazine si centre de plutire din tara sau din extern si ne bucuram sa impartasim aceasta experienta cu cei pe care ii intalnim.
Proiectul acestei „capsule de plutire” sau „float pod” cum se mai numeste a inceput inca din anul 2018 si a durat destul de mult pana am reusit sa-l finalizam, dar consideram ca asteptarea a avut sens. Am incercat sa inglobam in el experienta acumulata cu celelalte bazine si, de asemenea, experienta pe care am avut-o testand alte incinte tip capsula de la alti producatori din afara tarii. Stim ca este dificil sa construiesti un bazin care sa multumeasca pe toata lumea. Stim ca unii s-ar multumi si cu cea mai simpla cutie placata cu o membrana cauciucata, in timp ce altii nu ar intra intr-un bazin de plutire nici daca ar fi placat cu aur sau dotat cu televizor. Am incercat totusi sa facem tot posibilul pentru a realiza un model care sa fie apreciat de cat mai multi si speram sa va placa ceea ce a iesit.
Sa incepem cu forma. Aceasta urmareste conturul corpului uman. Este asemanatoare simbolului de infinit, de aici si numele pe care l-am ales pentru bazin. Este acelasi gen de forma pe care cei mici o deseneaza iarna cand se joaca si fac ingeri de zapada. Este aceeasi forma pe care corpul o are cand se relaxeaza in pozitia de plutire. Este forma pe care era natural sa incercam sa o urmam. Nu a fost usor, bazinele simple ovale sau patrate sunt mult mai usor de proiectat si realizat, stim asta deja. Dar consideram ca a meritat efortul. Iar ca bonus, bazinul necesita mult mai putine saruri (cam 30% mai putin comparat cu un bazin dreptunghiular din celelalte cabine ale noastre) iar solutia se incalzeste si se recircula mai rapid.
Capacul dintr-o singura bucata era printre primele lucruri de bifat pe lista noastra, din mai multe motive, inclusiv accesul usor pentru utilizator si o curatare mai usoara pentru noi. Acest design elimina si zonele de condens, curent de aer si posibila picurare care apar la imbinari in bazinele a caror parte superioara este din doua bucati, din care doar una din jumatati se deschide. Capacul intreg permite de asemenea instalarea unui incalzitor de tavan, pentru a reduce si mai mult condensul/picurarea si a asigura un mediu ambiant mai uniform/cald. Am experimentat bazine de plutire unde picurarea si curentii de aer chiar erau o problema.
Pozitionarile gurilor de ventilatie ajuta si ele mediul ambiant. Bazinul are ventilatie pasiva si activa, iar grilele pot fi partial inchise la nevoie. Gurile de aer sunt de asemenea directionale, astfel ca si atunci cand ventilatorul este pornit cu telecomanda aflata la dispozitie, curentii de aer nu se simt pe piele. Tot cu ajutorul telecomenzii se poate controla luminile sau muzica, iar la nevoie puteti apela la ajutorul persoanei din receptie cu interfonul digital wireless bidirectional. Am plutit de asemenea in bazine unde nu aveam deloc posibilitatea de a opri muzica/lumina sau a comunica cu administratorul salonului la nevoie.
Atat partea superioara cat si cea inferioara a bazinului au pereti dubli, complet inchisi pentru o buna izolare. Am testat bazine in care partea superioara era etansata, de obicei cu o garnitura mai mult sau mai putin aspectuoasa, dar partea inferioara era complet deschisa, cu aerul circuland liber pe sub fundul bazinului. In cazul nostru, atat partea superioara cat si cea inferioara sunt complet etanse, fara garnituri, si sunt dotate si cu incalzitoare. In total, bazinul are trei incalzitoare: unul incorporat in podea, altul in tavan si al treilea in sistemul de recirculare. Toate sunt controlate automat si permit setari de temperatura pentru un consum optim functie de sezon (vara/iarna) sau de durata sesiunii de plutire (excelent pentru sesiuni de noapte).
Atentie deosebita a fost acordata si pozitionarii gurilor de intrare si iesire a sistemului de recirculare, atat orizontal cat si vertical. Multe bazine au ambele guri pozitionate pe latura scurta a bazinului, ceea ce necesita o pompa mai puternica/zgomotoasa care nu reuseste sa recircule optim intregul volum de solutie de saruri. Bazinul nostru are gurile de recirculare aflate la distanta una de cealalta, pe latura lunga, astfel ca solutia, ajutata si de forma de infinit, circula si omogenizeaza mult ai usor intregul volum de saruri si apa aflat in cada. Ca pozitionare verticala, am folosit niste sifoane cat mai mari, care sa permita mai usor absorbtia de particule atat de pe fundul bazinului, cat si de la suprafata apei.
Nu in ultimul rand, mentionam faptul ca designul nostru nu are garnituri intre piesa interioara si cea exterioara. Peretele interior (cada propriu-zisa) si cel exterior (invelisul cazii) sunt dintr-o singura bucata, lipite cu fibra de sticla, gelcoat si perfect slefuite. La fel si partea superioara: nu poti ghici locul unde peretele interior al capacului a fost lipit de cel exterior. Este pur si simplu un bazin frumos, atat ca design cat si ca estetica, inclusiv logo-ul in forma de infinit gravat pe fundul anti-alunecare al cazii. Da, cada noastra are si un fund anti-alunecare, pentru accesul mai usor si in siguranta in bazin.. 🙂
In rest, sistemul este cel standard pentru bazinele noastre: sistem de filtrare complet automatizat, cu suficiente setari de temperatura si temporizare cu care sa se joace proprietarii curiosi/pasionati de tehnica. Filtre dublu paralel cu cartuse de la 1 la 50 de microni, usor de schimbat si eficiente la cost. Lampa UV, generator de ozon, pompa cu pornire lenta si control de putere/turatie. Toate monitorizate si controlate de la distanta, de pe aplicatia instalata pe telefon (pentru proprietarii pasionati de tehnica) si de asemenea din butoanele de rezerva (pentru cei carora intrerupatoarele clasice li se par mai usor de folosit).Singura intrebare care ramane ar fi: am uitat ceva ce un „plutitor” experimentat sau incepator ar putea avea nevoie ? Speram ca raspunsul sa fie incurajator. Da, am vazut bazine care bifeaza mare parte din dotarile enumerate mai sus, dar am vazut si altele carora le lipsesc multe dintre acestea. Noi zicem ca am reusit sa realizam un bazin super. Dar.. nu trebuie sa ne credeti pe cuvant. Puteti sa-l testati singuri. Asa ca indiferent din ce parte a tarii sau a.. universului ati fi, daca va plimbati vreodata prin Europa, sunteti curiosi sa vedeti Transilvania si ajungeti sa vizitati Brasovul, dati-ne un semn. Am fi foarte bucurosi sa va primim si sa va lasam sa probati toate tipurile de incinte de de plutire produse de noi la Aquarmony.