Natura stie cand este timpul pentru curatenie si reinnoire. Prinsi de ritmurile vietii si valurile mai mult sau mai putin line ale acesteia, uneori ne deconectam de la natura si mersul ei. Vine un ghiocel sau un mugur proaspat care sa ne mai aduca aminte ca este primavara. Ca poate este cazul sa facem si noi, la fel ca si natura, un pic de curatenie.

Un pic de curatenie in interior, in camara sufletului prins de grijile zilnice. Sa facem un pic de invigorare si a corpului. Sa lasam sa imboboceasca ceea ce a dormit peste iarna. Sa-i dam o mana de ajutor si sa ne oferim noua in primul rand, dar si altora dragi, acest cadou de inceput de primavara.

O sesiune intr-un bazin de plutire, in care corpul isi ia portia ideala de magneziu si mintea isi ia portia ideala de liniste, iti va aduce atunci aminte, la iesire, ca vine primavara. Ca viata este mai ales ceea ce nu se vede, ci se simte prin si dincolo de imagini sau cuvinte. La fel ca miracolul unei seminte care pare adormita toata iarna, pentru a incolti in primavara. Poti sa petreci un pic mai bine de o ora intr-un bazin de plutire ca sa afli ca toate sunt asa cum trebuie sa fie.

Poate cuvintele nu pot transmite experienta plutirii, dar pentru cei pentru care relaxarea a devenit o stare greu de regasit, 90 de minute de plutire pot deveni exact ceea ce cautau.

Stai intins intr-un bazin de marimea unui pat dublu, bazin jumatate plin cu apa sarata magneziana. Facand nici cel mai mic efort, densitatea apei te va sustine la suprafata indiferent de geografia corporala. Apropos de geografie, Marea Moarta este si ea destul de bogata in magneziu, este adevarat, dar e cam departe si cam aglomerata cu turisti si mai putin densa in salinitate. In bazinele de plutire solutia este formata din 500 l apa si 500 kg sulfat de magneziu, cunoscut si sub denumirea de sare Epsom, puritate farmaceutica.

Plutesti singur in liniste completa putand alege din telecomanda lumina de veghe si muzica de relaxare. Lumina albastra ce licareste misterios de sub cei 25 de cm apa, precum si muzica, le poti opri cand si daca doresti. Toate acestea sunt la alegerea pragului tau de confort. Muschii se relaxeaza, corpul devine mai usor, mintea se linisteste. Plutirea iti da ocazia sa-ti asculti corpul intr-un mod nou, sa-ti afli tensiunile precum un observator. Energizat sau euforic si mai ales cu o stare profunda de relaxare ramai impacat cu ceea ce inainte nu-ti dadea pace.

In pace, tu cu tine, poti sa alegi linistea si deconectarea de toata agitatia din exterior. Lumina si muzica vin intotdeauna din interior. Acolo este sursa, acolo este de fapt viata care incolteste samanta. Astfel, esti liber sa alegi intoarcerea catre acolo unde, desi nu se vede, asta nu inseamna ca nu exista.

P.S. Daca inca nu ai testat plutirea, haide si vezi, hai si incearca, ca s-ar putea sa-ti placa mai mult decat crezi. Iar la plecare, poti sa iei si un cadou, un voucher pentru plutire, de oferit in dar unui suflet drag. Pentru ca oricat ai incerca sa-i povestesti, tot nu o sa inteleaga… 😉