Ca sa fie impacati, si bunicul si bunica, sotul, matusica si pisica, in caz ca isi fac griji, medicul curant poate fi intrebat sau anuntat cum ca voi doi, tu, mama, si cel mic din burtica, mergeti la o plutire. Cam asa incepe o poveste despre plutire cu si despre mamici cu burtici .

Durata programarii in perioada sarcinii : 90 min (60 min plutire efectiva)

Pe timpul sarcinii si mai ales in ultimul trimestru, mamica are sansa sa beneficieze de multele avantaje pe care le poate oferi plutirea in sarurile magneziene. Primul avantaj, aproape inimaginabil, cu cel mai mare impact, este ca dispar durerile si toata senzatia de greutate. De fapt doar prin plutire coloana si bazinul pelvin se pot elibera de tensiune. Acesta este primul motiv, pe fond de relaxare fizica, pentru care Terapia prin plutire devine din ce in ce mai populara in perioada de sarcina.

Cu cat se aproprie de finalul perioadei de sarcina, cu atat mai mult corpul mamei trece prin tot felul de teste fizice, fatul crescand in greutate. Solutia saturata cu sare Epsom, cunoscuta pentru efectele terapeutice si relaxante, sustine corpul in plutire precum zice expresia “usor ca o pana”.

Corpul va fi invaluit  de apa precum o matase calda si va prelua toata greutatea din articulatii, muschi si oase, reducand tensiunea exercitata de fat asupra organelor. Astfel odihna devine profunda, putand sa si adormi.
Sarea Epsom este o sare hipoalergena pentru piele si par, continand o concentratie considerabila de magneziu. Aceasta solutie salina este atent controlata si sustinuta la o temperatura egala cu temperatura externa a pielii de 35 grade Celsius.

Beneficiile absorbtiei de Magneziu

Magneziu este un mineral esential pentru functionarea sanatoasa a celulelor corpului. Majoritatea dintre noi suntem cu deficenta in magneziu, si majoritatea fiind femei, ele au nevoie sa consume cam 350 mg/zi . Asadar, cu atat mai multa nevoie in perioada de sarcina, cand aportul de magneziu este necesar a fi dublat pentru o sanatoasa evolutie a sarcinii. Ingrijindu-se de o dieta sanatoasa si un mediu prietenos pe perioada sarcinii, majoritatea mamicilor au totusi deficit de magneziu. Plutirea in bazinele cu saruri magneziene este una dintre rarele ocazii, dar accesibile, cu un mare aport de magneziu, mineral esential care se absoarbe transdermal.

Pentru viitoarele mamici, magneziul faciliteaza o imbunatatire a calitatii vietii pe durata sarcinii: scad crampele, se regleaza tranzitul intestinal si se dreneaza edemele. Sustine ducerea sarcinii in termen, reducand riscul de nastere prematura, stimuland reducerea stresului creand astfel un echilibru muscular si nervos necesar atat pentru mama cat si pentru copil.

Cine nu stie, afla acum, cum ca magneziul este unul dintre principalii nutrienti din compozitia laptelui de mama. La urma urmei, mama isi da seama ca nevoia ei de magneziu creste si atunci cauta solutii. Si inca ceva la fel de important: acest mineral are una dintre cele mai importante contributii in stabilitatea si echilibrul sistemului nervos si permite o atenuare, ba chiar evitare, a depresiei posnatale.

Vizualizare si Meditatie

Sedintele de plutire in sarurile magneziene sunt un aliat esential in pregatirea pentru procesul nasterii.

Prin vizualizare si autoanaliza, unele viitoare mamici au adoptat acest instrument in a se pregati cu corp si suflet pentru acest pas important in viata lor. Plutirea in aceste bazine, denumite si bazine de izolare senzoriala, permite viitoarei mamici sa ramana cu ea si cu pacea ei interioara si sa se pregateasca pentru noul ei rol. Plutirea ofera oportunitatea unei conexiuni fizice si emotionale si mai profunde cu fiinta care creste in interiorul ei. Se afla amandoi in aceeasi stare de plutire.

Unii chiar au afirmat cum ca senzatia in plutire e cea de “revenire acasa”, ca si cum s-ar afla in burta mamei lor. Prin urmare, experienta plutirii in bazinele de plutire ofera sansa pierderii notiunii de timp si spatiu asa cum poate doar meditatia o mai poate oferi. Timpul sarcinii este un timp emotional foarte puternic si de cele mai multe ori devine si un parcurs spiritual. Plutirea este o ocazie ideala de inlesnire a comunicarii intre mama si fat.

Beneficiile magneziului pentru nou-nascut

Magneziul este esential

 • In formarea scheletului osos si a anumitor organe, printre care sistemul respirator.
 • In echilibrul greutatii, marimii si a circumferintei craniene
 • In reducerea agitatiei si excitabilitatiii, cel nou-nascut fiind mai relaxat, cu perioade de somn calm si linistit de-a lungul noptilor
 • In imbunatatirea sistemului imunitar
 • In echilibrarea tensiunii arteriale si facilitarea eliberarii endorfinelor.

Beneficiile magneziului pentru mama:

In timpul sarcinii:

 • Avantajul absorbtiei transdermale a magneziului
 • Starea de usurare si imponderabilitate prin plutire
 • Pregatire emotionala pentru momentul nasterii prin vizualizare si autoobservare
 • Intarirea sistemului imunitar
 • Eliberarea de durerile si tensiunile musculare
 • Imbunatatire a sistemului cardiovascular si a sistemului limfatic
 • Imbunatatire a calitatii somnului
 • O stare de calm si relaxare profunda

Dupa sarcina:

 • Beneficiile absorbtiei transdermale de magneziu
 • Recuperare completa – 1 ora de plutire este egala cu 4-5 ore de somn profund
 • Previne oboseala, anxietatea si depresia postnatala
 • Eliberarea tensiunii musculare si a senzatiei de intepenire cauzate de procesul nasterii si al alaptatului.

Plutirea ofera asadar multe beneficii pentru santatea fizica si mentala a unei mamici in devenire. Psihologic vorbind, o femeie insarcinata se ingrijoreaza poate despre multe lucruri care ii sunt mai putin cunoscute, insa prin plutire are sansa sa se detaseze de griji si de restul lumii si pur si simplu sa se focuseze pe legatura dintre ea si copilul ei. Devreme ce somnul va deveni din ce in ce mai pretios, mai ales spre sfarsitul termenului de sarcina, plutirea este o modalitate de a castiga odihna lipsa. Plutirea este un instrument de combatere a insomniilor si de facilitare a somnului o perioada buna de timp dupa sesiunea de plutire.

*pozitiile recomandate

P.S.

Video (exemplu) burtici de mamici in plutire dintr-un alt centru de plutire.

Pe noi ne gasesti in Brasov, aici . Poti sa-i propui si viitorului tatic sa te insoteasca la plutire. 🙂