De ce te indragostesti – #TerapiaPrinPlutire

Ceea ce acum cativa ani era considerat straniu si era gresit inteles prin termenii de „terapie in bazine de izolare senzoriala” sau ”deprivare senzoriala”, in prezent s-a reanimat, prin interes si simpatie, fiind descoperit de cei mai multi dintre noi drept ceea ce este cu adevarat: #TerapiaPrinPlutire

Mai jos sunt 7 motive pentru care ajungi sa te indragostesti.

#1. Incinte Spatioase – FARA LIMITE

In comparatie cu bazinele tip capsula, incintele de plutire sunt mult mai primitoare ca spatiu, oferind o acomodare mai usoara chiar si incepatorilor in ale plutirii. In aceste incinte se poate intra cu lejeritate si chiar sta in picioare fara probleme, indiferent de modelul de incinta ales: clasic dreptunghiular sau cel in forma de piramida. Si scopul in sine de fapt nu este sa stai in picioare, ci sa te lasi sustinut de apa pana ce grijile si durerile se dizolva.

#2. Spatiu Privat –  INTIMITATE si CONFORT

Oricine vine la plutire are propria zona de vestiar si toate cele necesare pentru dusuri. Incintele sunt prevazute la randul lor cu dotari care sa asigure confort maxim si intimitatea necesara unei relaxari profunde. Plutirea este o calatorie solo, fiecare cu sine si cu linistea proprie. Terapia prin plutire se face individual, iar ideal pentru o experienta cat mai autentica si naturala este sa plutesti fara nici o bariera intre corp si apa.

#3. Senzatia de Imponderabilitate – SPATIALITATE

Senzatia absoluta de imponderabilitate se datoreaza celor 1000 kg solutie de sulfat de magneziu (sare Epsom). Datorita densitatii acestei solutii plutesti fara nici un efort, obtinand o minunata senzatie de usurare de greutatea corpului. Toate constitutiile fizice, indiferent de inaltime si greutate, devin la fel de usoare, ca un fulg pe suprafata apei. Cand iesi din bazin te simti asemeni unui cosmonaut sosit din spatiu, care trebuie sa se reacomodeze cu gravitatia terestra.

#4. Libertatea de Optiune – ALEGERE

Terapia traditionala recomanda o experienta fara stimuli exteriori. De indata ce te vei relaxa, poti sa decizi singur daca doresti sa opresti lumina si muzica, folosind butoanele telecomenzii pe care o ai cu tine in bazin. Adevarata muzica si lumina vin din interior.

#5. Mediu Terapeutic Complex – SANATATE

Mediul solutiei alcaline de saruri de magneziu in care se desfasoara plutirea aduce un pachet inegalabil de beneficii pentru sanatate. In plus, pe langa sarurile epsom si magneziul absorbit transdermal, beneficiezi la pachet si de terapia cu ozon. Ozonul este prezent atat in aerul cat si in solutia de saruri, reprezentand unul dintre cele mai puternice si totodata naturale mijloace de dezinfectare, atat a incintei, cat si a corpului celui care pluteste.

#6. Fara limite de ora – ORICAND

Unora le priesc sesiunile de dimineata. La prima ora, inainte sa incepi ziua, ce poate fi mai frumos decat sa continui somnul abia spalat de pe ochi, cu inca o ora de plutire, intre visul abia incheiat si realitatea zilei ce sta sa inceapa. Altii prefera pranzul. O pauza binemeritata intre o dimineata prea agitata si o seara care cere o schimbare de ritm spre liniste si pace. Seara are si ea farmecul ei. Dupa o zi obositoare, inainte sa pleci la culcare, intri sa speli un pic grijile zilei si sa te asiguri ca vei beneficia de un somn cu adevarat linistit.

#7. Fara limite de timp – ORICAT

Se incepe de obicei cu o ora, atat cat are in general o sedinta de acomodare. Prima sesiune este de incercare, de cunoastere sau de recunoastere a unei stari profunde de bine, atat fiziologic cat si psihologic. Se continua apoi cu 90 de minute, cat are o sediune standard. Dar partea interesanta apare atunci cand incepi sa poti sta in bazin trei ore sau, de ce nu, o noapte intreaga. Timpul devine o coordonata variabila, se disipa  sau se dilata.

O sesiune de plutire va fi intotdeauna mai mult decat niciuna, insa se aplica si aici rabdarea si credinta ca tot si toate sunt asa cum avem nevoie sa fie.

Este un pic cam ca atunci cand te indragostesti. Petreci timp cu cineva. Il privesti, il observi, desi nu il cunosti inca. Continui sa-l privesti. Nu ai asteptari pentru ca nu il stii inca suficient de bine, incat sa le ai. Dar continui sa-l observi. Uneori ai sentimente placute cind il observi. Uneori ai sentimente mai putin placute cand il observi. Dar continui sa-l observi. De fiecare data ajungi sa-l cunosti mai bine chiar daca nu constientizezi ca asta se intampla. Si intr-o buna zi, dintr-o data si neasteptat… te-ai indragostit…

Cam asa si cu #TerapiaPrinPlutire . Cel mai bine este sa incepi fara sa ai asteptari. Ai sesiuni mai linistite, ai si sesiuni mai agitate, dar continui sa plutesti. Continui sa iti observi gandurile si emotiile, sa le lasi sa plece asa cum vin. Cheia este sa te lasi purtat. Sa nu faci nimic. Sa nu iti propui nimic. Atunci cand plutesti, nimic nu trebuie. Sa renunti la orice efort  si mai ales sa fii impacat cu asta. Iar intr-o buna zi, dintr-o data si neasteptat, te-ai indragostit. Si daca ai ajuns sa intelegi cu adevarat secretul plutirii, vei intelege la final si de cine te-ai indragostit de fapt… 😉