Te gandesti sa vii sa plutesti la #aquarmony? poti lua in considerare cateva mici ponturi care sa te ajute sa ai o prima experienta reusita.

  1. Programeaza-ti timp pentru asta

Esti ocupat(a) – toti suntem. Ne tot grabim din punctul A in punctul B, de cele mai multe ori nemaiajungandu-ne timpul pentru toate.

La #aquarmony, esti binevenit cu 10 minute inainte, ca sa ai timp sa gasesti adresa, sa ajungi fara sa pufai si sa gafai in timp ce intri pe usa. 😊 Sa ai timp sa-ti tragi sufletul si sa-ti aduni mintea din toate partile.

E cel mai nepotrivit sa vii pe fuga ca sa plutesti – cel mai probabil vei petrece o mare parte din timpul sesiunii tale de plutire incercand sa te relaxezi, adica timpul necesar sistemului nervos central sa se calmeze.

Inainte de plutire, acorda atentie intentiei cu care vrei sa intri in plutire.

  1. Evita cafeaua si bauturile energizante

Consumand cafea sau energizante inainte de a face plutire va impiedica sau intrerupe starea de flow catre deconectare.

Cafeina este un stimulent nervos, iar starea de alerta nu este propice in plutire, atata timp cat plutirea faciliteaza o stare de relaxare profunda. Daca momentul “coffee time” nu poate fi depasit 😊 dimineata, recomandam plutirea in partea a doua a zilei sau poti chiar inchide ziua prin plutire. Pana atunci corpul a avut timp sa metabolizeze cofeina iar tu poti sa inchizi ziua plutind relaxat, deconectat de stimuli exteriori.

  1. Evita sa atingi fata cu degetele pe timpul plutirii

Dupa primul dus, ar fi bine sa-ti usuci fata cu prosopul inainte de a intra in bazin.

Daca ramane apa nestearsa pe fata, e posibil sa te gadile pielea cand se usuca si asa risti sa-ti picuri solutia sarata in ochi, cand vei duce mana catre fata. Si… ustura, si iti strica starea de relaxare, desi ai pulverizator cu apa curata in bazin, si prosop. Putini pot controla sau ignora senzatia de usturime, chiar daca solutia de sulfat de magneziu este vindecatoare acolo unde ustura.

Asa ca… fii prezent, mai ales in prima parte a sesiunii: incearca sa rezisti senzatiei de mancarime oriunde ar aparea ea, pe fata sau pe corp. Dispare de la sine ca ai si uitat ca s-a intamplat.

  1. Deprivare auditiva fara dopuri de urechi

Recomandam a nu fi folosite, pentru ca magneziul va fi mai usor absorbit de catre ganglionii limfatici cervicali, curatand limfa si pentru ca ajuta la tot ce se intampla in urechea noastra interna cu centrul vestibular (important reglator al echilibrului proprioceptiv)

Si mai mult, dupa plutire vei putea observa mai usor cum simturile se ascut,  vei percepe cu alta sensibilitate lumea inconjuratoare (se numeste sinestezia perceptuală, care permite asocierea strânsă între mai multe canale perceptive, cum ar fi vaz-auz).

  1. Dusurile fac parte din ritualul plutirii

Primul dus, inainte de plutire, se face la o temperatura medie, avand in primul rand rol de reglare termica, acomodand corpul pentru plutire, si in al doilea rand, pentru a spala corpul si parul de eventualele cosmetice, astfel ajutand la protejarea igienei solutiei din bazin.

Pretuieste magneziul care s-a absorbit transdermal si adu-ti aminte sa nu mai folosesti gelul de dus cand faci dusul de dupa plutire. Foloseste-te de apa ca sa speli sarea de pe par si corp… asta ca sa nu pleci ca un om de zapada de la noi. (sarea ce ramane pe corp cristalizeaza si raman mici fulgi albi, mai ales in urechi daca uiti sa le clatesti) 😊

 

Te rog viziteaza sectiunea notiuni de baza de pe site-ul nostru daca esti curios despre alte detalii cand vrei sa vii la o prima plutire. Obisnuim sa spunem ca prima plutire este “cu o plutire mai mult decat deloc”, la fel cum o singura floare nu aduce primavara. Toata povestea se descopera in timp, pas cu pas, cu fiecare plutire. Calatoria este a ta.

 

Noi, la #aquarmony incercam sa lansam “barca” la apa cu cateva mici detalii descoperite in plutirile noastre si ale celor care au plutit la noi incepand de acum 4 ani de zile.